mindgym

Mindgym! Train de superkrachten voor je hoofd

Aandacht voor je lijf

Voordat we het over mindgym, superkrachten, netflixen in je hoofd en gezeur van je ouders gaan hebben, eerst even dit.

De meeste kids krijgen toch zeker wel twee keer per week gymles, misschien een keer zwemles, een stuk of twee keer voetbaltraining en dan nog een wedstrijd op zaterdag. Of misschien zitten ze wel op hockey, turnen, basketbal of judo. Lekker buiten skeeleren, rondrennen of een potje verstoppertje met de hele buurt. In ieder geval, we proberen ze zeker genoeg te laten bewegen én hebben aandacht voor het lichaam. Een dagelijkse portie fruit en groenten horen daar ook bij en daarvoor vermommen we ons met liefde dagelijks even tot keukenprinses. Of niet, maar dan googelen we wel de aller makkelijkste, maar ook meest gezonde gerechten om ze vervolgens te bestellen. Want… alleen het beste is goed genoeg voor je kind.

Aandacht voor je hoofd

Ook leren we onze kinderen alles over hun lijf, daar beginnen ze al mee op de peuterspeelzaal! Maar, leggen we ze ooit uit hoe zijn of haar hoofd werkt? Nee hè? Raar toch eigenlijk. Terwijl die minstens net zo hard moet werken als dat lijf, wat dan weer wél alle aandacht krijgt. En toen kwam Wouter de Jong met het boek ‘Superkrachten voor je hoofd’. Ik ben fan en gebruik het als moeder, maar ook als orthopedagoog. Met dit boek train je de superkrachten in je hoofd en word je baas van je kop.

Mindgym

De uitleg en oefeningen in het boek zijn als een soort van mindgym. Net zoals dat de gymles op school ervoor zorgt dat je genoeg blijft bewegen en je je lichaam traint, doe je met mindgym hetzelfde, maar dan voor je hoofd. Het is niet alleen maar een leuk en leerzaam boek, maar ook een erg toegankelijk boek voor kinderen. Het staat vol met leuke tekeningen en links naar filmpjes en liedjes die je dan weer kunt gebruiken bij je oefeningen. Een boek om er even bij te nemen als dat nodig is en niet alleen voor ouders en hun kids, maar ook zeker voor leerkrachten (en hún kinderen).

De controller 

Als je leven een game is, dan is je hoofd de controller. En net zoals in een game heb je in het echte leven moeilijke levels: gezeur van je ouders, vervelende piekergedachten, ruzie met een vriendje, je eerste dag op de middelbare school, jezelf stom vinden, omgaan met pestkoppen of die vervelende concentratieproblemen die je steeds maar weer vervelen. Moeilijk zijn ze zeker, maar als je de controller goed gebruikt, kun je alles aan! Met slimme technieken en trucs (‘a la mindgym’) versla je de tegenstanders in de levels van je leven. Dit doe je met de superkrachten en die kun je trainen, net zoals je spierballen!

Netflixen in je hoofd

Met dit boek leer je bijvoorbeeld onbeperkt netflixen in je hoofd, in slaap vallen zonder uren wakker te liggen, je concentreren als een laserstraal, hoe je de koning van je eigen kop wordt, je ontwikkelt heldenmoed, je leert omgaan met irritante mensen (en pesters), je leert omgaan met schaamte en nog veel meer!

Piekergedachten die ervoor zorgen dat je pas na twee uur rondkoekeloeren een keer in slaap valt, concentratieproblemen die je belemmeren in de klas, pestkoppen die je blijven lastigvallen en ouders die… eigenlijk hetzelfde doen. Pak ze allemaal aan met je superkrachten!

Nog eerst even dit

Maar let op! Kun jij alles van onderstaand lijstje aankruisen? Dan is dit boek ongeschikt voor jou!

0 Ik baal nooit

0 Ik krijg altijd mijn zin

0 Ik voel me nooit onzeker

0 Ik schaam me nooit

0 Ik ben nergens bang voor

0 Ik ben nooit verdrietig

0 Ik ben nooit gepest

0 Ik heb nooit gepest

0 Ik ben altijd blij

Heb je alle vakjes aangekruist? Top! Maar dan is dit boek totaal ongeschikt voor jou, jammer.

Ben je wel op zoek naar die superkrachten voor je hoofd, dan is dit boek echt een aanrader!

 

Liefs Stèfanie

Blijf op de hoogte door Inspirerend Gekwebbel te volgen op Facebook en Instagram 

En bekijk ook nog even de ‘Superkrachten voor je hoofd titel-song’, gezongen door Elise Schaap. Hoe leuk is dit?!

 

https://www.mindgymvoorkids.nl/

 


Meer lezen?

Het onderwijs (en wij) te prestatiegericht – focus meer op het kind

In 10 stappen leren vanuit talent – help je kind naar meer zelfvertrouwen en plezier op school

Op school vragen we kinderen in een boom te klimmen – mooi klote als je een vis bent

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *