Buurvrouw, wat doet u nu? – een grappig campingverhaal

De camping

Daar is het altijd feest. Nou ja, bijna altijd! De camping staat bekend om zijn gezelligheid, één grote familie en natuurlijk ook om de rollen toiletpapier (die zich onder je arm bevinden). Op de camping lijkt iedereen meteen een grote familie. Ook die Fransman links van je die je niet kan verstaan of die Spanjaard die zojuist de pootjes van zijn caravan heeft uitgedraaid.

Grenzen vervagen

Bonjour, buenos dias, good morning, en dat dan allemaal met die ongepoetste tanden, dat vogelnestje op je hoofd en die afschuwelijke pyjama nog aan, terwijl je op je slippertjes naar het toiletgebouw sjokt. Want.. op de camping vervagen grenzen. Daar komt het even ‘niet zo nauw’. Die make-up laat je thuis, deodorant ook, twee dagen dezelfde onderbroek, wat maakt het ook allemaal uit. We zijn ‘one big happy family’ en we respecteren elkaar zoals we zijn. Inclusief luchtjes en ochtendhumeur. Heel de camping over met de ‘wc pot’ onder je arm omdat die weer geleegd moet worden? Geen probleem, goeie morgen buurman! Met een handdoekje omgewikkeld het hele veldje over naar de douche? Geen probleem, goeie avond buurvrouw. Grenzen vervagen op de camping, dat is gewoon zo. Alles kan.

Struikelend over de scheerlijnen

Kijk, zelf zal ik in de ochtend ook niet al te florissant mijn tentje uit komen rollen. In een charmante pyjama, inclusief wallen, haren als een nestje op mijn hoofd gedrapeerd, struikelend over de scheerlijnen terwijl ik probeer alle lichaamsdelen op zijn plek te houden. En terwijl je je overeind krabbelt, je haren een beetje probeert te fatsoeneren en je je broekje even recht trekt, zie je opeens ‘de buren’. Die je aankijken vanachter een krantje, kauwend op een stokbrood of die net de caravan uit komen vallen. Want ja, zo gaan die dingen. Wat een glamoureus bestaan eigenlijk hè, als je het zo leest. Zouden de Kardashians dat zo ook doen?

De buren

Laten we het daar eens over hebben. Je buren op de camping, daar hangt eigenlijk je hele campingsucces van af. Die kunnen je vakantie maken of kraken. Zo hielpen wij eens onze Spaanse buren tijdens een hevige regenbui, door een plaatsje in de caravan aan te bieden omdat hun tentje niet waterdicht was. Het resultaat? Vrienden voor het leven. Avondjes borrelen, lachen, één dolle pret. Het contact met dat Duitse stel van het jaar daarna was minder succesvol omdat zij een potje Yahtzee in de avond niet konden waarderen vanwege al het ‘dobbel-geluid’. Het resultaat? Dobbelen op een theedoek. En geen vrienden voor het leven.

Nieuwe buren

Dit jaar hebben we nieuwe buren. Een man en vrouw van een jaar of 38 met een zoon en dochter. Vriendelijk stel, iedere dag buenos dias en een vriendelijk knikje. Zij zijn met de camper en staan met ‘de kont’ naar ons gericht. ‘De kont’ of ‘korte kant’, maar ik vind ‘de kont’ wel toepasselijk voor wat nog komen gaat. Laten we dat stel nou even Maria en Pablo noemen. Zij bewijzen maar weer dat op de camping echt álle grenzen vervagen. Luister.

Full moon

Het is ongeveer 22.00 uur en de kindjes liggen lekker te slapen. Kom ik terug van het toiletgebouw, zie ik daar tot mijn verbazing onze buurvrouw naakt voor het raam staan. NAAKT! Ofja.. niet naakt, maar in alleen een onderbroekJE. Dat is dus gewoon naakt en laat niets tot de verbeelding over. In het pikkedonker, want dat is nog zoiets ja, op de camping is het altijd pikkedonker in de avond. Staat Maria daar in haar camper, in haar nakie, met de rug naar mij gekeerd, lamp aan en de gordijntjes ópen. Heel de week zijn die al dicht, maar nu zijn ze open. Natuurlijk. Net op het moment dat ze in volle glorie in haar blote kont voor het raam staat.

Wat ik nog meer zie? Mijn man. Zittend voor onze caravan op een stoel. Hij zit aan tafel, met zijn hoofd een kwartslag gedraaid zodat hij het beste zicht heeft op de camper. Hij zit nog net niet recht voor dat raam, zoals dat je in een bioscoop recht voor dat grote scherm gaat zitten.

Dus daar staat Maria dan. Niet wetende dat haar buurman toeschouwer is en de buurvrouw inmiddels ook is gearriveerd. Het is gewoon één grote ongemakkelijke toestand. Even aankloppen en proberen uit te leggen dat ze in haar blote derrière voor het raam staat, is al net zo ongemakkelijk. We kennen elkaar nog maar net. Nadat ik mijn man een elleboog heb gegeven en hem heb gezegd niet constant te blijven kijken en zijn mond te sluiten, besluit ik maar mijn douchespullen op te ruimen.

Kom ik daarna de caravan uitgelopen, zie ik dat ze inmiddels voorover is gebogen. Buurvrouw wat doet u nu?! Kom overeind Maria, Maria, Maria! Maar ze hoort mijn gedachten niet en blijft o zo lang voorover gebogen staan. Secondes lijken wel minuten. Och Maria, denk ik dan. Je moest eens weten. Omdat het onmogelijk is om niet te blijven kijken en omdat het nóg ongemakkelijker is om daar gezellig samen aan tafel te gaan zitten Yahtzeeën, terwijl onze Maria daar nog steeds in haar witte bips staat.. besluit ik maar naar bed te gaan. En mijn man.. die niet. Natuurlijk niet. Hij geniet nog even van de avond. Want het is immers volle maan.

2 reacties op “Buurvrouw, wat doet u nu? – een grappig campingverhaal”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *