Veilig leren lezen loco mini

Veilig Leren Lezen – Loco Mini

Nieuw! Veilig leren lezen Loco

Leren lezen

Groep 3 staat vooral in het teken van leren lezen en blijven oefenen, op school maar ook zeker thuis. Boeken verslinden en dus leeskilometers maken! Veel voorlezen en samen lezen wordt gestimuleerd en aangemoedigd. Begrijpelijk ook en gewoon het allerbeste om te leren lezen.
Maar soms wil je gewoon wat anders dan lezen in een leesboek… Een spelletje spelen bijvoorbeeld. En dan is de nieuwste Loco mini een echte aanrader!

Veilig leren lezen

Zwijsen heeft de leesmethode Veilig Leren Lezen gebruikt om nieuwe Loco mini boekjes te ontwikkelen. Spelenderwijs oefenen met lezen en dan ook nog middels de leesmethode die gebruikt wordt op de meeste scholen (80%!) in Nederland.

In de vakantie hebben we het groep 3 startpakket (basisdoos met de eerste 2 boekjes) gekocht omdat onze dochter na de zomervakantie in groep 3 zou starten en ze niet kon wachten met leren lezen. Ze is mega enthousiast met deze nieuwe boekjes! Loco mini is natuurlijk al leuk, maar laten we eerlijk zijn… de meeste boekjes zijn vrij ouderwets. Deze nieuwe boekjes dus niet. Ze sluiten meer aan bij de belevingswereld, ze zien er aantrekkelijk uit én sluiten dus aan op de leesmethode van (de meeste) scholen.

Gebruikt je school een andere leesmethode? Ook dan is het oefenen met deze Loco mini boekjes een aanrader. Ze spelen mooi in op het aanbod van het onderwijs in groep 3. Het eerste half jaar wordt vooral geoefend met korte eenvoudige woorden, hierbij sluiten de boekjes van kern 1-2-3 aan. Daarna worden er steeds langere en moeilijkere woorden aangeboden en die bieden ze vervolgens aan in de boekje 4-5-6 etc.

Veilig leren lezen Loco mini

Eerste halfjaar van groep 3: boekje kern 1-2-3 en boekje kern 4-5-6

Tweede halfjaar van groep 3: boekje kern 7-8-9 en boekje kern 10-11

Startpakket:

Hoe werkt het ook al weer?


Meer over lezen:

Spelenderwijs oefenen met lezen en schrijven

10 tips om het leesplezier te vergroten – luisterboeken, toneellezen en meer


Blijf op de hoogte door Inspirerend Gekwebbel te volgen op Facebook of Instagram

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *