breinbrekers

Breinbrekers – leuke spelletjes voor kinderen en volwassenen

Voor alle leeftijden

Breinbrekers zijn spelletjes waar je je hersenen flink moet laten kraken. Spelletjes voor kinderen en volwassenen die op zoek zijn naar uitdaging. Een groot voordeel van deze spelletjes is dat het voor alle leeftijd is omdat je het kunt aanpassen aan je niveau. De moeilijkheidsgraad en tijdsduur van deze spelletjes kun je helemaal zelf bepalen. Je kunt het dus zo uitdagend maken als je maar wilt. Nog een voordeel is dat je deze spelletjes ook alléén kunt spelen. Deze spelletjes zijn leerzaam, maar helpen kinderen ook te leren om zich in hun eentje te vermaken. Of je duikt ’s avonds zelf op de bank met een van deze leuke breinbrekers.

Uitdaging en oefenen

Met breinbrekers train je het ruimtelijk inzicht, het logisch denken, het bedenken van oplossingen en je doorzettingsvermogen. Breinbrekers worden vaak gebruikt door kinderen die het makkelijk hebben op school, kinderen die op zoek zijn naar uitdaging. Maar breinbrekers worden ook vaak gebruikt bij kinderen die juist het ruimtelijk inzicht willen trainen. Tijdens mijn werk heb ik al veel kinderen gesproken die heel enthousiast zijn over deze spelletjes. Vorige week kreeg ik er zelfs een onder mijn neus geschoven, want ik moest en zou het proberen. En ik kan je zeggen, ik heb mijn brein flink moeten laten breken en kraken. Ik geloof dat het in de andere kamer te horen was.

De kinderen zijn enthousiast en ik ook, daarom heb ik voor jullie 10 leuke breinbrekers op een rij gezet. Leuk voor Sinterklaas, leuk voor de kindjes, leuk voor papa, leuk voor mama, leuk voor oma, leuk voor opa, leuk voor iedereen!

1. Laser Maze

 • Vanaf 8 jaar

Super cool puzzelspel met laserstralen en spiegeltjes. Laat je brein kraken en leid de laserstraal door het doolhof. Bij dit spel wordt je strategisch denkvermogen op de proef gesteld. Een uitdagend spel en weer eens wat anders dan alle andere kaart- en dobbelspelletjes.

2. Japanse Tuinen

 • Vanaf 8 jaar

Bij dit uitdagende spelletje bouw je een Japanse tuin, maar deze moet aan verschillende voorwaarden voldoen. Zorg ervoor dat de wegen op elkaar aansluiten en verbind de symbolen met elkaar. In het begin is het natuurlijk een fluitje van een cent, maar ze worden al snel moeilijker en moeilijker. Loop je vast en lukt het echt niet om verder te komen? Geen paniek, het spel bevat een boekje met tips en oplossingen.

3. Clever

 • Vanaf 8 jaar

Een verslavend leuk en uitdagend dobbelspel. Er is ook een online speluitleg beschikbaar (aanrader!). Je dobbelt en gebruikt één van je dobbelstenen, maar kies slim.. want je moet iedere keer een dobbelsteen aan een andere speler geven. Wie weet geef je ze daarmee veel punten! De kettingreacties zijn dus het leukst en ontzettend spannend. Bij dit spel is iedereen constant bezig, een breinbreker non-stop!

4. Rush Hour

 • Vanaf 8 jaar

Rush Hour doet een beroep op je ruimtelijk inzicht, oplossingsvaardigheden, doorzettingsvermogen en biedt uitdaging. Een goed spel voor kinderen die het makkelijk hebben op school omdat ze op deze manier leren dat ze moeten doorzetten om tot een oplossing te komen. Probeer met je rode auto zo snel mogelijk uit de monsterfile te ontsnappen. Maar hoe?! Het spel bevat 40 opdrachten van beginneling tot expert. Ook goed voor kinderen (en ouders!) die het ruimtelijk inzicht willen trainen.

5. Atlantis Escape

  • Vanaf 8 jaar

Atlantis Escape vraagt jou op tijd te ontsnappen door middel van dit puzzelspel. Kun jij de opdrachten juist uitvoeren en de kortste weg vinden? Dit spel doet niet alleen een beroep op het ruimtelijk denken en probleemoplossend vermogen, maar vraagt ook planning, flexibel denken, een goed doorzettingsvermogen en het liefst ook wat aandacht en concentratie.

6. Gravity Maze

   • Vanaf 8 jaar

Bij Gravity Maze krijg je de taak een knikkerbaan te bouwen van verschillende torens. Een hele uitdaging, want de torens hebben gaten en zijn van verschillende hoogtes. Alleen wanneer je alle torens op de juiste plaats zet, ontstaat er een juiste weg voor de kogel door het doolhof. Het is een heel leuk bedacht en mooi ontworpen spel.

7. Roller Coaster Challenge

   • Vanaf 6 jaar

Wil je het wat groter aanpakken, ga dan voor de Roller Coaster Challenge. Een spel waar je je eigen echt-werkende achtbaan moet bouwen. Een heel leuk en leerzaam spel waar je creativiteit op de proef wordt gesteld. Je kunt aan de slag gaan met opdrachten, maar je kunt natuurlijk ook je creativiteit de vrije loop geven. Voeg tunnels toe, bochten, maak hem lekker steil en test hem daarna uit. Een spel om lekker lang mee bezig te zijn!

8. Smart Farmer

   • Vanaf 5 jaar

Wie houdt er nou niet van dieren? De dieren maken er een grote bende van op de boerderij, paniek! Je moet de boer helpen de dieren uit elkaar te houden, maar er is een probleem.. de broer heeft namelijk maar drie hekken. Hoe gaan we dat aanpakken? Een leerzaam en gezellig spel voor kleuters.

9. Roodkapje Deluxe

   • Vanaf 4 jaar

Roodkapje is een leuke breinbreker voor de jongere kinderen. Probeer alle opdrachten op te lossen en Roodkapje te helpen om de juiste weg naar grootmoeders huis te vinden. Leg de puzzelstukken op de juiste plek zodat Roodkapje verder kan. Maak het nog wat moeilijker door de wolf toe te voegen en ook een weg voor de wolf te maken. Een leuk, uitdagend én spannend spel voor de kleintjes.

10. Bunny Boo

   • Vanaf 2 jaar

Bunny Boo is een breinkraker voor de allerkleinsten. Pak een van de 60 kaarten en probeer het op de juiste manier na te bouwen. Met dit spelletje oefenen de allerkleinsten met taal en ruimtelijk inzicht.

Lieve Sinterklaas

Laat mij leren, laat mij doen

Vind ik dit jaar een breinbreker in mijn schoen?

10 tips voor een betaalbare en bijzondere Sinterklaas + winactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *