toprioriteit

5 redenen waarom we als ouders achter de stakingen van leraren staan

Een begin

Zo zie je maar weer dat de stakingen van leraren iets oplevert. 460 miljoen om precies te zijn. Dat is alvast een begin. Maar waarom is het zo belangrijk dat wij als ouders achter het staken van leraren staan?

1. Teveel wisselingen van leraren

Te hoge werkdruk veroorzaakt veel spanning en stress. Hierdoor is een hogere kans op ziekte en burn-out en dat betekent weer een nieuwe (tijdelijke) vervanger voor je kind. Weer een nieuw gezicht, weer iemand met nieuwe regels, je weer opnieuw aanpassen, opnieuw leren vertrouwen en opnieuw op zoek naar veiligheid in de klas. En dat kan niet anders dan ten koste gaan van je schoolresultaten.

2. Niemand voor de klas

Te hoge werkdruk en lage lonen maakt het beroep tot juf of meester niet bepaald aantrekkelijk. Ook dat zorgt voor een lerarentekort. Lerarentekort = niemand voor de klas. Of een ongeschoold iemand voor de klas. Zo liet Lubach vorige week nog een filmpje zien van een school waar een beste mevrouw onbevoegd voor de klas staat omdat ze ‘na de herfst toch met de pabo gaat beginnen…’.

3. Geen geld en tijd voor extra aandacht

Vanwege het passend onderwijs moeten kinderen met een rugzakje of andere manier van leren op het reguliere onderwijs blijven. Dit vraagt extra scholing van leraren, extra mankracht en extra tijd. Prima. Maar dat is er niet. En dat betekent dat jouw kind, die een andere aanpak nodig heeft of extra ondersteuning behoeft, deze simpelweg niet kan krijgen.

4. Klagende ouders en geen waardering 

Iedereen functioneert het beste op een veilige en vertrouwde werkplek, waar je waardering krijgt voor je werk. Bij zowel leraren en ouders heerst onvrede vanwege bovengenoemde redenen. Ouders botvieren dit op de leraren want die zijn nou immers diegenen die ze kunnen aanspreken op school. Onterecht, want leraren daarentegen boksen weer op tegen wat ze van bovenaf wordt opgelegd. Klachten vanuit ouders, agressiviteit, minder waardering en dus minder motivatie om je werk goed te kunnen doen. Wie zijn daar de dupe van? Wederom onze kinderen.

5. Minder meesters

Waar je tot 1985 nog kon kiezen voor een opleiding tot meester of juf van de kleuterschool of de lagere school, is het nu allemaal op één hoop gegooid. Het resultaat? Die jongeman die kinderen wil leren lezen en schrijven en die zich niet geroepen voelt om snotneuzen te poetsen bij de kleuters, moet zich ook verdiepen in déze groep. Dit maakt de studie tot leraar minder aantrekkelijk voor mannen. Het resultaat? Minder meesters. Minder meesters = meer juffen. Meer juffen = meer parttime banen. En dit betekent weer meer wisselingen van leerkrachten in de klas. En dan zijn we weer terug bij punt 1.

R.E.S.P.E.C.T.

Laten we vandaag eens minder klagen over die toffe meesters en juffen. Die ondanks de hoge werkdruk en lage lonen, toch iedere dag weer onze kinderen nieuwe dingen leren. Die in een klas 30 kinderen (of 50) in toom houden, propjes ontwijken, liefdesbrieven ontvangen, maar ook boze blikken, misschien zelfs agressiviteit en dan aan het einde van deze drukke schooldag ook nog eens met een glimlach de ouders te woord staan die toch nog even iets willen zeggen of vragen.

Áchter de leraren staan

Eigenlijk hadden wij als ouders mee moeten doen met de stakingen van leraren. Het gaat immers over onze kinderen. Dat is natuurlijk een beetje lastig, want als er stakingen zijn, is de school gesloten en zijn de kinderen thuis. Maar laten we dan met z’n allen tenminste voor 100% áchter de leraren gaan staan in plaats van er vóór met een wijzend vingertje.

Ook al vindt het kabinet onze kinderen geen topprioriteit, wij vinden ze de hoogste prioriteit en wij zijn staan vierkant achter de meesters en juffen.

Hebben jullie vorige week het filmpje gezien bij ‘Zondag met Lubach’ waarin hij op komische wijze het lerarentekort in het basisonderwijs bespreekt? Zeker de moeite waard!

Staking of niet, onze kinderen én leraren zijn TOPPRIORITEIT

4 reacties op “5 redenen waarom we als ouders achter de stakingen van leraren staan”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *