verlanglijstje

Verlanglijstjes – Ik ben toch zeker Sinterklaas niet

🎁

Verlanglijstjes

Ik heb er een haat-liefde verhouding mee, verlanglijstjes…. Zo viel die ene ‘zwemmende’ Barbie ontzettend tegen toen bleek dat de zwemmende barbie in de reclame gewoon een echte vrouw was. Moest ik vervolgens de armen van de Barbie zelf besturen. Wat een tegenvaller. Net zoals die grote ‘levende’ pop die helemaal niet zelf kon lopen. Nu zie ik hetzelfde gebeuren bij onze kinderen. Er wordt fanatiek geknipt in boeken vol speelgoed en vervolgens plakken ze posters vol, meerdere lagen over elkaar zelfs… Allemaal om de goede Sint naar de juiste speelgoedwinkel te sturen.

De selectieprocedure

Papa en mama kijken met klotsende oksels en bezwete voorhoofden toe. Want… hoe gaan we die selectieprocedure deze keer weer aanpakken? Ik ben toch zeker Sinterklaas niet! Functionele cadeaus sla ik met gemak in, want die extra paar warme sokken kunnen ze gerust gebruiken, net zoals die hippe snowboots en die koptelefoon (die iedere mama ook op haar lijstje zou moeten zetten, al dan niet geluiddempende oordoppen). Maar aiaiaiiii… Ik wil ze ook wel iets leuks geven wat ze zelf echt heel heel heel graag willen hebben.

Top 5

Dus laten we ze ook nog een top 5 -verlanglijstje maken. Just to be sure. En dan staat daar die veel te dure en nutteloze KidiZoom smartwatch toch weer bovenaan. Gevolgd door de ALEKTRIESIE step, terwijl er al jaren een spacescooter in de schuur staat die nauwelijks is aangeraakt (maar die ze o zo graag wilde hebben voor haar verjaardag). Dan ben je daar ouder voor om die cadeaus weg te strepen, toch? Sinterklaas krijgt immers toch de schuld, dus het is deze keer geen ‘stomme mama!’. En dan hopen we dat er op de 3e, 4e en/of 5e plek toch nog een cadeautje staat wat enigszins geen weggegooid geld is. En dan lees ik daar het TAJDAJ MUSJIEN, o nee he, moeten we weer gaan brassen. Ik snap nu ook helemaal waarom ik vroeger bijna nooit mijn pottenbakkersmachine mocht gebruiken, maar die had ik toch niet voor niets van Sinterklaas gekregen?

En de eer gaat naar…

Ik ben blij met de 4e en 5e plek, want die cadeaus zie ik nog wel zitten. Washimals: kleuren, wassen en weer opnieuw kleuren. Klinkt als eindeloos speelplezier. En toch weer de jaloersmakende koptelefoon. Poehpoeh… Wat een baan zeg, Sinterklaas zijn. Die oude behaarde man heeft het goed bekeken zeg, al die ouders aan het werk zetten en dan zelf met de eer strijken.


Meer Sinterklaas:

Doei Sinterklaas, welkom Kerstman

12 cadeautips voor de beginnende lezer – Sinterklaas

10 tips voor een betaalbare en bijzondere Sinterklaas + winactie

2 reacties op “Verlanglijstjes – Ik ben toch zeker Sinterklaas niet”

  1. Haha…gelukkig, nu zijn jullie zelf aan de beurt met die zware taak. Wij hadden er een die wilde niets meer uitknippen en opplakken uit het speelgoedboek want ” hij geeft toch wat hij zelf wil” 🤣🤣
    Succes😅

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *