Vaderdag

Vaderdag

Vandaag is het vaderdag. De dag dat papa in het zonnetje staat en dat laten de kinderen zeker niet aan zich voorbij gaan. En als enige man in een huishouden met drie dochters is het ook wel extra speciaal.

Op vaderdag laten ze mij iets langer op bed liggen. De kinderen hebben wat tijd nodig om een ontbijtje te maken en om cadeautjes te verstoppen, die ik vervolgens zelf mag gaan zoeken. Nou ja, zoeken… ik moet meelopen naar de plek waar ze de cadeautjes verstopt hebben, zodat ze de plek kunnen aanwijzen waar ze dit verstopt hebben. Vervolgens moet ik ze snel open scheuren en nog voordat het pakje goed en wel is geopend krijg ik de volgende al in mijn handen gedrukt. Trots als ze zijn, willen ze mij heel graag laten zien wat voor kunstwerk ze nu weer hebben gemaakt op school. Heerlijk toch?

Is papa nog wel nodig?

Afgelopen donderdag was ik op stap met het werk, waardoor de meiden een avondje alleen waren met mama. Met drie kleine kinderen die dan allemaal moeten eten, badderen, tv willen kijken en uiteindelijk op tijd in bed moeten liggen, is dit best wel een klus. Maar wat denk je? De volgende dag vertelt mijn kleuter dat ze zelf en zonder hulp hun bordje hebben leeg gegeten, vervolgens zelf hebben gedoucht en zichzelf hebben afgedroogd, hun pyjama zelf hebben aangedaan en daarna zonder te zeuren lekker in bed zijn gaan liggen en vervolgens allemaal op tijd lagen te slapen. Dus ik vroeg aan mijn oudste kleuter of ik dan nog wel nodig ben in huis.  Zonder enige twijfel antwoordde ze daarop dat ze toch ook een sterke jongen in huis nodig hebben omdat er anders alleen maar vrouwtjes (vrouwtjes?!) in huis zijn. We hebben toch ook een mannetje nodig? Ehh ‘mannetje’?!

Zaterdag is de mooiste dag van de week

Als vader van drie dochter is het sowieso wel eens druk. De zaterdagochtend nemen zij nu al in beslag met zwemles en ballet. En dan is dit alleen nog maar het programma van onze kleuter. Onze peuter start waarschijnlijk in januari met zwemles en die heeft het er ook al over dat ze op ballet wil. Al zie ik die eerder iets ‘wilds’ doen… Maar goed, vorige week was ik samen met mijn kleuter mee naar zwemles en daarna heb ik haar afgezet bij ballet. Vervolgens ging ik nog even met haar kleine zusje naar de winkel. Samen met mijn peuter in de auto, dat levert gegarandeerd een leuk gesprek op. Zo nu ook.

De grote boze wolf

Vanuit het niets vraagt mijn peuter ineens ‘papa, jij hebt toch pas baby vosjes gezien?’. Ja inderdaad, onlangs liepen er een aantal baby vosjes over de weg door het bos en dat heb ik aan mijn kinderen verteld. ‘Nou papa, ik ben door een wolf in mijn vinger gebeten…’. Via de achteruitkijkspiegel kijk ik haar verbaast aan. Ik vraag haar wat er in hemelsnaam is gebeurd. ‘Ik liep door het bos en toen kwam er een wolf aan die mij in mijn vinger beet’. Geschrokken kijk ik haar aan. ‘Echt waar? Waar was mama dan?’. Onze peuter kijkt naar beneden, heft dan haar hoofd en antwoordt: ‘Ik was mama kwijt en ik was verdwaald en alleen in het bos en toen kwam ik een wolf tegen, die beet in mijn vingers… toen ging ik rennen totdat ik weer bij mama was’. Met grote ogen lijkt ze zeer onder de indruk van haar eigen verhaal. Gelukkig kon mijn kind hard genoeg rennen en had ze haar mama zo weer gevonden, maar wat een moeder zeg… dat valt me dan weer vies van haar tegen.

Over drukte gesproken

Volgende week ga ik met een groep vrienden uit het dorp een weekendje weg. Eerder dit jaar was het de beurt aan de vrouwen om samen een weekendje weg te gaan met elkaar. Vrijdagmiddag tot zondagmiddag was papa alleen thuis met 3 dochters en zaterdagochtend gewoon naar zwemles en ballet… Ach, dat moet geen probleem zijn toch? De voordeur was nog niet dicht of mijn peuter gooit een beker ranja over mijn kleuter heen en tijdens het opruimen van de ranja zie ik in mijn ooghoek nog nét de baby uit haar loopstoeltje vallen. Toen moest het weekend nog beginnen. Maar ook dat hebben wij weer overleefd. En eigenlijk was het gewoon mega-gezellig.

De ideale Vaderdag

En omdat drie kinderen nou eenmaal veel aandacht opeisen, is het juist leuk om zo nu en dan lekker een avondje weg te gaan met z’n tweetjes. Daarom zijn we gisterenavond lekker uit eten geweest voor wat tijd samen. Daarna op tijd naar bed, om vervolgens uitgerust aan de drukke zondag te beginnen. Een avondje met mama op stap en ’s morgens wat mooie tekeningen van de meiden, dan is mijn Vaderdag compleet.

 

Papa

3 reacties op “Vaderdag”

  1. Marie Therese

    Wat leuk…..nu hebben we ineens de man aan het woord?goed ,mooi en lief gesproken??ik ben trots op jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *