baby born

Poppenmoedertjes – Hoe Baby Born alle aandacht opeist binnen ons gezin

Baby Born

Een ‘blauwe Baby Born’ stond vorig jaar op het verlanglijstje van mijn middelste dochter. Dit jaar staat er een ‘regenboog Baby Born’ op, die kan eten, drinken en plassen. Dat die andere pop dat zo ongeveer ook allemaal al kan, weet ze niet omdat ik dat uit eigenbelang niet heb vermeld. Mede moeders (oma’s!) van poppenmoedertjes weten wel wat ik bedoel. Dat water wat van alle kanten uit die pop loopt, die plakkerige smurrie van dat papje… nu begrijp ik pas waarom ik Baby Born vroeger nooit eten mocht geven. Arm kind.

Wat een zorg

De blauwe Baby Born van vorig jaar is zijn geld waard. Dat wel. En nog steeds. Maar man man man, wat neemt dat ding een tijd in beslag!

baby born

Dat onze kleuters in de rol kruipen van een mama, bombardeert mij binnen no time tot oma. Teenmom is er niks bij. De belangrijkste tip voor ons als oma’s; neem de tijd voor het avondritueel!

Die baby moet weer een nieuwe luier aan, een pyjama en lekker in bedje worden gelegd. ‘Mama, mijn baby wil ook een kus.’ Nee. Dat gaat te ver. JIJ bent de mama, niet ik. Beteuterd laat ik mijn kleuter achter. Oké oké dan.. en ik geef baby Sara een luchtkusje met mijn hand. In de hoop dat niemand het ziet.

Wat een tijd

Correctie! Aanpassing van mijn tip; neem eigenlijk overal meer tijd voor.

Die pop moet ‘s morgens ook weer nieuwe kleren aan, een jasje, want buiten is het koud. De kledingkast van onze dreumes wordt helaas maar waar dagelijks geplunderd door hebzuchtige moeders, genaamd ‘haar twee zussen’. Die pop moet ook weer op tijd naar bed en o o o als het speentje kwijt is… Zie die pop maar gewoon als een extra kind.

Avondeten, nóg zoiets. Waar moet baby Sara zitten. Die moet natuurlijk naast haar moeder en in een kinderstoel. Het liefst in een echte kinderstoel, niet in zo’n poppending. Nee natuurlijk niet, want baby Sara is een baby, geen pop. Dat haar zusjes dan geen kinderstoel meer hebben is dan jammer.

Drama

Vorige week was het nog een groot drama omdat baby Sara niet achterop mijn fiets kon. Daar moest toch echt haar real-life-zus zitten. Mijn verdrietige kleuter liet zich hartverscheurend op de grond vallen. Kak, dacht ik nog. De school begint over 10 minuten. Rustig blijven, rustig blijven, maar *********!!! vloek ik van binnen.

‘Zal ik baby Sara in mijn fietsmandje zetten?’ Jezus man. Dat doe je toch niet? Je zet je eigen baby toch ook niet in een mandje. Mijn kleuter begint nóg harder te huilen. Ja ik snap het. Wat een loederoma ben ik toch ook. Oké, ik besluit baby Sara in de handen te duwen van mijn andere kleuter die helemaal onder de indruk is van deze poppenkast. Ze kijkt naar haar zusje die inmiddels hysterisch op de grond ligt. En ik kijk naar de pop.. ‘Nou lekkere moeder heb jij’.

Waar is haar speentje?

Met een dreumes voorop de fiets en een kleuter achterop mijn fiets met in de hand een pop, én nog een kleuter fietsend en huilend naast mij, fietsen we naar school. Heerlijk. Je kent het wel, van die ontspannende ritjes die je lekker veel nieuwe energie geven.

Komen we op school aan, vraagt de poppenmama.. ‘Waar is haar speentje?’ Mijn andere kleuter die baby Sara in haar handen heeft en even dient als oppas, kijkt mij geschrokken aan. Ik kijk naar haar en we denken hetzelfde, ik zie het gewoon. Ze kijkt naar haar zusje en zegt met een angstig stemmetje: ‘Volgens mij heb je die nog thuis liggen’. Jeetje, denk ik, respect dat je dat zo durft te zeggen mijn kind.

Bam! Nog meer tranen rollen over de wangen van mijn poppenmoedertje. Jeetje. Baby Sara heeft het wel te verduren met zo’n emotionele moeder zeg. Ik troost mijn kleine huilebalk met de woorden dat ik baby Sara thuis haar speen geef en lekker in bed leg.

En zo komt het dat ik zo ‘out of the blue’ niet drie maar vier kinderen heb. Het wordt tijd dat Zapf Creation kinderbijslag gaat storten.


Meer ‘ontspannen’, licht dramatische en herkenbare kleuter toestanden, lees je in de volgende blogs:

Aardappels, vlees en multitasken

De bijna-doodervaring van Blaadje, Boompje en Vlinder

De school is weer begonnen en nog nooit smaakte mijn kopje koffie zó goed

Kleuters en kappertje spelen

5 reacties op “Poppenmoedertjes – Hoe Baby Born alle aandacht opeist binnen ons gezin”

  1. Haha, hier nog zo’n poppenmoeder! Helaas kan ik geen foto posten om het te laten zien en kan onze baby born ook niet plassen en poepen ?? Maar slaapt baby born ook lekker iedere nacht in een bedje langs haar bed. En idd met de speen ook niet te vergeten ? zo ongeveer hetzelfde ritueel als bij jullie??

    Liefs, xx

  2. Hahaha ze oefenen in ieder geval alvast goed. Dat worden later geen ongedoopte moeders. Maar moeders al opgedane ervaring. ( wel dan met babyborn, maar dat is toch alvast iets) ?

  3. Hahahaha wat een toestanden hé Stefanie, geniet nog maar even van het feit dat je jongste dochter nog niet in woorden uit kan drukken wat zij allemaal wil! Poeh poeh ??

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *