ikbentwee

Ik ben twee en zeg NEEEEEEE – ontmoet de queen of the camping

De zomervakantie van 2020

De zomervakantie van 2020, ook wel de eerste ‘Corona-zomer’. De zomer van de hittegolf in augustus en de zomervakantie dat ik er later het liefst nog een vakantie achteraan zou willen plakken… alleen aub! De zomer dat onze jongste telg twee kaarsjes uitblaast. De zomervakantie dat ze opeens op het toilet plast in plaats van in haar luier.

That makes sense

Ze is er vroeg bij en wanneer ik wat google, zie ik opeens de volgende woorden oplichten: ‘Het zindelijk worden vindt plaats in een periode dat veel kinderen dwars kunnen zijn’. OW! That makes sense, levert dat dwarse gedrag toch nog íets op.

Vrijheid

Wij hebben onze woonunit even ingeruild voor een ‘unit’ op de camping. Een variant waar het nóg iets warmer is en waar het gezoem van de ventilatoren als muziek in de oren klinkt. Maar heerlijk die vrijheid op de camping. Ook voor een 2-jarige… De deur uitstappen en zomaar alle kanten op kunnen schieten. Geen schutting, heg of andere omheining. Een gevaarlijke parkeerplaats heb je zo bereikt en die speelgoedtractor van de buren is ook zonder enige moeite bereikbaar. En daar mag je dan niet naartoe? Wat een onzin! Wanneer ik merk dat iets een no-go of no-acces is, kijk ik nog even over mijn schouder en wanneer mama aanstalten maakt om mij te komen vangen, zet ik het op een rennen! Lachen is dat! Ja zoiets moet ze denken… die kleine aap van ons.

What was I thinking

Het eerste jaar zei ik nog: ‘Deze doen we er zo bij, ze is zo makkelijk!’. En nu denk ik what was I thinking! Karma! Ik heb het over mezelf afgeroepen, had ik maar mijn mond gehouden…

Al die mogelijkheden en opties hier op de camping… en voeg daar een 2-jarige baas aan toe die zeer actief is, NO FEAR kent, impulsief, ondernemend en onderzoekend is, grenzen opzoekt, dol is op mensen, dieren en alle levende al dan niet-levende wezens en je hebt… een hels karwei! De ‘Queen of the camping’ is een feit.

Queen of the camping

‘Zo, jij bent zeker twee jaar?’, lacht een vreemde meneer de queen of the camping toe, terwijl ze niet-vrijwillig aan haar armpje door papa wordt meegetrokken terwijl ze haar hakken in het zand zet. Hij heeft het geweten deze man.. Ze blijft deze arme man met een stalen gezicht aankijken tot hij uiteindelijk uit het zicht verdwenen is. Zonder te knipperen uiteraard, want dat is blijkbaar een teken van zwakte. Als blikken konden doden…

Het luchtalarm

Wat doe je als het warm is? Zwemmen. Heerlijk, ook met ons 2-jarig zonnetje. Ze heeft er plezier in YES, dus alles is onder control. Het zonnetje is back! Maar dan… overwegen we om te vertrekken. Durven we het aan? Hoe gaan we dat de queen in hemelsnaam vertellen? Dit slecht-nieuws-gesprek zal ze nooit en te nimmer accepteren en overleven.

En ja hoor, daar sjok ik dan enkele minuten later met een gillend hoopje mens onder mijn armen, inclusief heet hoofd, klotsende oksels en een pokerface uiteraard. Want ik heb alles onder controle (NOT!). Ik heb zojuist m’n kind van het klimrek moeten lostrekken. Je kent ’t wel, die ielige armpjes die dan opeens ontpoppen tot rotsvaste betonnen blokken waar geen beweging in te krijgen is. Sta je daar als een of andere dokus aan een blok beton te sjorren. Terwijl de hele playa meekijkt… En dan die sirene… het luchtalarm is er niks bij. De ogen van andere mensen voel je prikken in je rug. ‘Jezus bij wie hoort die kleine directeur?’, ‘Houd je kind onder controle, wij zijn hier om te genieten van onze rust’. Of denken ze misschien ‘oh wat heerlijk herkenbaar!’.

Battery dead

Maar ook de meest actieve rotsvaste temperamentvolle eigenwijze wezens, raken een keertje moe. Ook onze kleine friemel. Als ze zich dan uiteindelijk overgeven aan de vermoeidheid en hun bolletje laten rusten op je schouder, is dat een teken dat de batterij aardig leeg is. Dan houd ik je nog even stevig vast. Want nu mag ik… straks niet meer, want dan ben je weer twee en zeg je vast en zeker NEE

5 reacties op “Ik ben twee en zeg NEEEEEEE – ontmoet de queen of the camping”

    1. stefaniegroeneveld

      Ja he 🤣 en plotseling ontpopt ze zich tot zo’n queen! Gelukkig schuilt er nog wel ergens zo’n lief, grappig en vrolijk schatteboutje haha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *