schoen zetten

10 tips voor een betaalbare en bijzondere Sinterklaas + winactie

 

1. Verspreid je inkopen

Wacht niet tot 1 december om helemaal los te gaan met je inkopen. Doe je inkopen verspreid over het jaar en houd bij wat je al hebt uitgegeven. Kom je middenin de zomer het perfecte cadeau tegen voor een mooie prijs? Sla je slag.

2. Tweedehands

Probeer regelmatig op tweehandsverkoopsites te kijken of er misschien al een leuk Sinterklaas cadeau tussen zit. Een kleine opknapbeurt, een likje verf en een poetsdoek doen wonderen.

3. Investeer in de verpakking

De verpakking, de frutsels, strikjes, stickers, glitter en glamour verrichten wonderen. Met een leuke verpakking is het al een feest op zich om het cadeautje uit te pakken.

4. Maak het niet te gek

Meestal zijn het de ouders die denken dat de kinderen wat tekort komen. Maak het niet te gek met pakjesavond, dat is voor niemand nodig. Je weet best hoe dat gaat als ze heel veel cadeautjes krijgen. Cadeaus worden opengescheurd, als je geluk hebt hoor je een ‘ooh’ of ‘aah’ en vervolgens worden ze aan de kant gegooid. Door naar het volgende cadeautje.

5. Een magisch kleedje

We hadden het net al over de verpakking, maar denk ook eens na over de presentatie. Stal de cadeautjes bijvoorbeeld uit op een mooi kleedje, strooi er wat pepernoten bij, een brief van Sinterklaas en de adrenaline stijgt ‘to the max’. Dat is natuurlijk tig keer leuker dan diezelfde cadeautjes in een plastic tas aan een deurklink.

6. Schoencadeautjes

De hele voorbereiding voor pakjesavond is natuurlijk het leukste en het spannendste. ‘Ssst, ik hoor ze op het dak!’, een schoteltje water en een peen voor Amerigo klaarzetten, warme chocolademelk voor Sinterklaas en zwarte Piet, liedjes zingen en veel te vroeg wakker worden omdat het o zo spannend is. Dat zijn wel de herinneringen die je meeneemt.

Kies bewust de dagen wanneer je kinderen de schoen laat zetten. Wanneer je een avond kiest voor een dag dat je weinig verplichtingen hebt, kunnen de kinderen wat langer genieten van het hele gebeuren. Het is natuurlijk jammer dat je mega blij bent met die nieuwe stiften, ze meteen wilt uitproberen, maar dat je snel hup-hup moet omkleden voor het familiebezoekje van ome Cor.

7. Kijk verder dan speelgoed

Heb je geen idee wat voor cadeautjes je moet geven, want ‘ze hebben toch alles al’, denk dan eens aan een educatief spel, een leuk leesboek (met kleine boodschap van Sinterklaas op de eerste bladzijde geschreven) of misschien een zelf ontworpen (kartonnen) fotoboekje van de hele familie of alle vriendjes. Op Boekje van karton kun je leuke stevige boekjes maken.

8. Vriendenboekje ingevuld door de Sint

sinterklaas vriendenboekje

Wat dacht je van een ingevuld vriendenboekje van de Sint in je schoen, in plaats van een cadeautje? Super leuk! Zet je schoen en leg je vriendenboekje erbij. Wie weet schrijft Sinterklaas of Piet wel een stukje. Hoe leuk is dat? Weet je meteen wat zijn hobby’s zijn, hoeveel broers en zussen hij heeft en wat zijn lievelingseten is.

9. Speelgoed ruilen

Iedereen heeft zoveel spelletjes en speelgoed in de kasten of op zolder staan. Organiseer een ruil-avond met je vrienden en wie weet kun je iemand anders heel blij maken en krijg je er weer iets moois voor terug.

10. Top 5 verlanglijstje

Het is onmogelijk om kinderen alles te geven wat ze wensen, dat verlanglijstje van vier pagina’s is natuurlijk gekkenwerk. En wat een tegenvaller dan op sinterklaasavond zeg. Zit die ene favoriete Playstation niet in de zak en die mega grote knuffel die je o zo graag wilt hebben is ook al nergens te bekennen.

Vraag ze een kort lijstje te maken van bijvoorbeeld vijf cadeautjes. Als er iets tussen staat wat je wel zou kunnen geven, laat het staan, maar bij een niet-realistisch cadeau kun je natuurlijk aansturen op iets anders. Sinterklaas kan daar ook een handje bij helpen. Een briefje in de schoen.. ‘Lieve Puk, je vraagt me een hondje mee te nemen vanuit Spanje, maar dat kan ik helaas niet doen. Ik mag geen dieren meer vervoeren vanuit Spanje. Wil je voor mij alsjeblieft nog iets anders op je lijstje schrijven?’

Het is een kinderfeest en het hele magische, spannende, feestelijke gebeuren is natuurlijk het leukst. Oók voor de kinderen.

Inspirerend Gekwebbel heeft in samenwerking met Hello-xo en Sinterklaas een leuke winactie georganiseerd om jullie een beetje op weg te helpen met al deze voorbereidingen.

Winactie Sinterklaas-setjes, wat moet je doen?

Wil je zelf ook een van deze leuke setjes? Neem dan een kijkje op Hello-xo of doe mee met de winactie. Wij mogen twee setjes weggeven, een roze en een blauwe.  Alle setjes bevatten een kraft cadeauzakje, twee cadeauzakjes pink-gold of mint-zilver, een wenskaart (verlanglijstje), twee cadeauzakje pink-feathers of blue-feathers, twee labeltjes, een groot stickervel, losse stickers, gouden stafje of veertjes (zilver/wit). Voor meer informatie over deze leuke producten kun je kijken op de Sinterklaas-pagina van Hello-xo.

  • Bezoek ons op Facebook of Instagram en laat in een reactie weten hoe jullie het hele Sinterklaas-gebeuren nóg specialer maken. Hoe vieren jullie het? Hebben jullie misschien nog een nieuwe tip voor ons?
  • Laat ons even weten of je mee wilt doen voor het roze of blauwe setje.
  • Je kunt meedoen tot maandagavond 4 november 20.00 uur. De twee winnaars zullen wij die avond via Facebook én Instagram bekend maken. Het is belangrijk dat je vervolgens voor dinsdagavond 20.00 uur reageert, anders zullen wij een andere winnaar bekendmaken.

We waarderen het wanneer nieuwe bezoekers de Facebookpagina of Instagrampagina van Inspirerend Gekwebbel en Hello-xo liken voordat ze meedoen aan de winactie. Deze winactie wordt niet gesponsord of beheerd door Facebook.

Deze winactie is inmiddels verlopen. De winnaars zijn bekend gemaakt via Facebook en Instagram.

Een van mijn eerste blogs ging over Sinterklaas. Wil je alvast in de stemming komen?

Doei Sinterklaas, welkom Kerstman

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *