Over mij

en hoe het begon

 

januari 2019

Over mij

Ik ben Stèfanie, 32 jaar, getrouwd, moeder van drie meisjes, een familiemens, een vriendin, een Brabander, een dorpsmeisje, een denker en een dromer.. En mijn gedachten staan nooit stil.
Daarom heb ik dit jaar besloten om alles op te schrijven en te delen. Om ook anderen te laten genieten van die grappige uitspraken van mijn kinderen, te ontroeren met een mooi verhaal, om anderen aan het denken te zetten of om een discussie op gang te brengen.

Over mijn kinderen en de enige man in huis

Tijdens het avondeten heb ik aan tafel; mijn man, mijn oudste dochter van 5 jaar, mijn middelste dochter van 3 jaar en OP tafel mijn jongste dochter van 6 maanden. Allemaal kletsende, ratelende, zingende, , gillende, neuriënde, tetterende kletskoppen van het hoogste kaliber. En waar je denkt dat een baby van een half jaar dat niet kan, heb je het mis. Die probeert uit volle borst boven de decibellen van haar oudste zussen uit te komen. Waar ik mij wat gemakkelijker kan afsluiten van al deze heerlijke, vermakende, gekmakende geluiden om er vervolgens weer mijn creativiteit op los te laten, zie ik mijn man regelmatig met zijn gezicht in zijn handen zitten om vervolgens in lachen uit te barsten.. of in een woede aanval te verwikkelen die meestal toch weer eindigt in een grappige opmerking van de kinderen wat dan weer leidt tot een gezellige gemeenschappelijke lachbui (of bij een mindere dag; in een dramatische soap vol met verwijten en chantagemateriaal).

Mijn man kan al dat oestrogeen uiteraard wel handelen en geniet op en top van al die glitters, jurkjes en verkleedfeestjes in huis. Uiteraard schiet ook hij wel eens uit zijn slof, sluit hij zich regelmatig een half uur op in de badkamer of valt hij op de bank in slaap wanneer hij alleen is met de kinderen, waardoor het hele huis (binnen 10 minuten) totaal ontploft (soms zijn kinderen niet vooruit te branden, maar op die momenten zijn ze super snel). Een speelse en relaxe papa kan zich niet druk maken om een ontplofte woonkamer en stapt zonder aarzeling over al die (lege) speelgoedbakken heen om zich vervolgens schaatsend door de woonkamer te begeven over de onthoofde barbies, dop-loze stiften, duplo creaties en poppen (die op miraculeuze wijze altijd vrij weinig tot geen kleding dragen), om in de keuken een lekkere cafeïne boost te pakken en vervolgens weer terug te keren naar het slagveld om rennend, dansend, zingend en stoeiend de kinderen (nog) wilder te maken.

Mijn oudste dochter is een gevoelige, sociale, enthousiaste, kleine Einstein vol met (creatieve) ideeën die ze maar al te graag ieder moment van de dag wil delen, ‘s morgens vroeg of midden in de nacht, ook haar gedachten staan dus nooit stil.
De middelste is een lief en temperamentvol meisje die zeer goed weet wat ze wil. Grote bambi-ogen maken haar tegelijkertijd tot een grote charmeur en een portie onuitputtelijke energie zorgen ervoor dat ze constant (!) in beweging is.
De jongste is een tevreden en vrolijk meisje die geniet van al die bedrijvigheid om zich heen, die nog veel slaapt (ik denk met het idee om alvast een reserve op te bouwen voor al wat nog komen gaat) en die, wanneer ze wakker is, steevast een grote glimlach op haar gezicht heeft.

Deze thuissituatie in combinatie met mijn te gekke baan waar ik snelle, langzame, onzekere, zekere, lieve, ondeugende, lange, korte, gemotiveerde, niet gemotiveerde, vrolijke, boze, verdrietige, grappige, kleuters, pubers, voetballertjes, uitvinders en soms zelfs een ninja tegenkom, zorgen bij mij voor een bom van inspiratie voor verhalen.

Over mijn pagina

Op mijn pagina deel ik wekelijks zelfgeschreven blogs (en leuke uitspraken van m’n superhelden) die je hopelijk zullen ontroeren, aan het denken zetten, raken of misschien zelfs een glimlach op je gezicht toveren. Met veel liefde geschreven en veelal geïnspireerd door mijn eigen kinderen of de kinderen die ik mag ontmoeten tijdens mijn werk als orthopedagoog. Voor papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, juffen, meesters, orthopedagogen, andere professionals en gewoon voor iedereen die het ook gewoon leuk vindt om te lezen.