leren van Corona

Wat leren we nu eigenlijk in dit Corona tijdperk?

Leren van Corona

Volgens mij hebben we inmiddels allemaal een pesthekel aan Corona en deze biertjes hebben er ook een niet zo frisse nasmaak aan over gehouden. Wat we lezen, horen, voelen en merken van Corona is vooral negatief, maar leren we ook iets ‘van Corona’? Als we dan toch iets moeten leren van Corona… laat het dan minstens een hele goede les zijn.

Voor onze kindjes

Ik dans op het ritme van je hartje

En vaar mee met de lieve woorden die je zegt

Dat je van mij houdt, wel honderdduizend kilo

En daarom win ik zonder twijfel ieder gevecht

Ik kan een tijger verslaan en een storm trotseren

Heb niets nodig, alleen wat jij me doet geven

Onvoorwaardelijke liefde alleen al door er te zijn

Het geeft me de wereld om als jouw mama te leven

Mama zijn dat is waar ik van hou

En niet alleen dat, maar juist die van jou!

Tijgers verslaan

En daarom kunnen we ook deze tijger weer verslaan, de Chinese, de Afrikaanse, de Britse, de whatever. De huiswerkschema’s, de deadlines, de visiteloze verjaardagsfeestjes, de lege schoolpleinen en de knuffels op afstand.

Ruimte en tijd

Dat we minder kunnen, minder mogen en minder doen, geeft me wel meer ruimte en tijd om beter te kijken. Beter kijken naar wat we hebben en wat jullie doen, beter luisteren naar wat jullie zeggen, beter voelen wat jullie me geven en wat jullie nou eigenlijk bedoelen.  Ik besef me beter wat er toe doet en wat me gestolen kan worden. Ondanks de ellende van nu leer ik er een heleboel van. Eenvoudige dingen maken me blij. Dingen die ik eerder misschien te weinig deed. Jullie vasthouden en verder niks. Mijn gedachten op 0. Samen een spelletje doen en er helemaal zijn. Zonder mijn agenda te checken, zonder in mijn hoofd met honderdduizend andere dingen bezig te zijn. Met jullie een filmpje kijken zonder het gevoel te hebben dat ik daar eigenlijk geen tijd voor heb. Ik sta er gewoon perplex van dat ik dit zo schrijf, maar zo is het toch? Wat een biecht. Maar ik geloof niet dat ik hierin de enige ben. Terwijl dát juist dingen zijn die belangrijk zijn. Het allerbelangrijkste zelfs.

Er echt zijn

Af en toe vind ik het wel fijn om in onze bubbel te leven. Niet altijd, want ik mis ook dingen, maar vaker vind ik het juist wél fijn. Omdat ik er dan ècht kan zijn. Zonder te hollen voor anderen. Nu hol ik ook, maar is het voor jullie. Dat is anders. Daar kies ik voor. Al dat andere gehol sluipt er langzaam in totdat we niet meer weten hoe het zover heeft kunnen komen.

Lege agenda

In onze bubbel lachen we en huilen we. We genieten en we balen. Maar vooral knuffelen we extra veel. Omdat daar tijd voor is. Of eigenlijk niet… omdat we  veel meer dingen tegelijkertijd moeten doen in een lockdown, maar we weten inmiddels dat dat dus niet kan. En dan stel je prioriteiten. Die liggen nu dus heel ergens anders. Omdat we onze struisvogelkop eens even uit die harde dorre grond hebben gehaald. Om te leren wat belangrijk is, wat aandacht verdiend en wat kan wachten. De vrij lege agenda ben ik ook gaan waarderen. Ik geniet ervan. Eerlijk gezegd moet ik er niet aan denken dat hij ooit weer zo vol komt.

Onze eigen bubbel

Natuurlijk kan ik niet wachten tot we het vriendinnenweekend weer kunnen plannen en we op vakantie kunnen gaan, maar die zogenaamde verplichtingen die we onszelf steeds maar weer opleggen kunnen me gestolen worden. Omdat ik ook af en toe in mijn bubbel wil zijn. In onze bubbel. En niet zo half-half, maar gewoon helemaal. Zonder dat iemand op me wacht en zonder dat iemand anders me nodig heeft. Behalve jullie dan. Samen met jullie in onze eigen bubbel, kan ik iedere tijger aan en iedere storm trotseren. En zo niet, dan waaien we samen in onze eigen bubbel een stukje verder of een stukje terug, om daarna weer te gaan waar we samen willen zijn.

Wat ik onder andere heb geleerd: ‘Eerst onze eigen bubbel en daarna pas al het andere getrubbel’

Wat leren jullie ‘van Corona’ of waar ben je anders over gaan denken?


Meer leesvoer over ouders en kinderen in deze Corona-tijden:

Brief aan mijn kindjes in deze Corona-tijd

– En opeens barst mijn dochter in tranen uit – kinderen in Corona-tijden

Mama ik wil alleen maar bij jou – angstige tijden


Blijf op de hoogte door Inspirerend Gekwebbel te volgen op Facebook en Instagram

1 reactie op “Wat leren we nu eigenlijk in dit Corona tijdperk?”

  1. Zo is dat, zo weet je wat het aller belangrijkste is in je leven, dat het goed met je gaat en je dierbaren en de rest kan gestolen worden, en dat niet al die mooie kleren, die mooie spullen, die grote auto er toen doen.,maar de gewone simpele dingen , die zijn super belangrijk, dat je kan genieten van elkaar❤

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *