Gezellig badderen met je kinderen, ontspannen? No way

Ontspannen met één kindje in bad

Oke, eerst vond ik het nog wel ontspannen om in bad te gaan met mijn kindje. Toen er nog maar één was. Zo’n klein baby’tje wat lekker in je armen ligt of op je borst. Ik vond het zelfs zo ontspannen, dat ik ze borstvoeding gaf in bad. Why not?

Ontspannen alleen in bad

Alleen in bad gaan vind ik ook echt heerlijk. Tijdschrift erbij, muziekje aan, deur op slot (!). Soms doe ik weer een poging om even met de kindjes in bad te gaan. Met één of twee, want met alle drie wordt het wel heel krap in ons bad. Ze kijken mij dan heel verbaasd en dolblij aan, wanneer ik weer eens mijn grote teen in het water steek. Omdat het een zeldzaam gebeuren is.

Knietjes, voetjes en grijpgrage handjes

Zo ook gisteren. Soms zie ik van die ogenschijnlijk ‘perfecte’ foto’s voorbij komen, van moeders die met de kinderen in bad zitten. Een veel te groot bad met veel te veel schuim. Allemaal lachende gezichtjes… ze hebben duidelijk dolle pret. Maar gaat het echt zo? Ik geloof dat niet. Of ben ik de enige moeder die probeert speeltjes te ontwijken, knietjes en voetjes, grijpgrage handjes? Die probeert kinderen boven water te houden, de juiste antwoorden te geven op de meest vreemde vragen en dan ook nog probeert te genieten van het warme water om haar heen?

Au!

Net op het moment dat je even niet oplet, trekt de kleinste aan je tepel. Au! ‘Mama!’, roept ze vrolijk, terwijl ze je aandoenlijk aankijkt. Ze heeft er duidelijk plezier in. Ondanks dat het bad mega vol zit met twee kindjes, mama (vooral dat ja) en veel te veel bad-speeltjes, ben ik toch bang dat mijn kleine dreumes onder wat schiet. Doodeng vind ik dat, dus ik houd haar goed in de gaten. Heel ontspannend is dat. Liggend in bad, voeten en knietjes ontwijkende die richting je kruis schieten en een dreumes die constant óp je staat of over je heen ‘kruipt’.

Multitasken in bad

Multitasken in bad? Ja, dat kan! Terwijl ik nog steeds mijn kleine dreumes in de gaten houdt, heeft haar zus weer een nieuw spel bedacht. Dat is haar grootste hobby, dus ook in bad. Spelletjes verzinnen, die papa, mama en haar zusjes moeten spelen. Vaak begrijp ik de uitleg niet en dan draait ze met haar ogen. Ik probeer haar ook voldoende aandacht te geven, hier in bad, terwijl ik al die rondzwierende voetjes ontwijk en de tepels probeer te beschermen van grijpgrage handjes. Moeilijk is dat. En dan heb ik natuurlijk weer die uitleg gemist en rolt ze weer met haar ogen.

De glimmende waterspuwer

Na weer een uitleg spelen we haar spel, met vreemde regels en mijn dreumes is nog steeds niet kopje onder gegaan. Au! Daar kruipt ze weer over mij heen. Onee, ze blijft bovenop mama zitten. Met haar rug zit ze richting kraan, dat bolletje gevaarlijk dichtbij… Ik stop mijn hand tussen haar bolletje en de harde kraan en voorkom zo een botsing. Niet wetende wat ik zojuist voor haar heb gedaan, trekt ze nog even snel aan die tepel. Shit! Mijn hand zat nog voor de glimmende waterspuwer. Ik probeer wat te gaan verliggen en plant mijn derrière natuurlijk op al die bad-speeltjes. Au! Ik zucht. Papaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

5 reacties op “Gezellig badderen met je kinderen, ontspannen? No way”

  1. 😂 dit is een feit als je met 3 kids in bad gaat🙈bij ons ligt er meestal op zo’n moment meer water op de grond als dat er nog bad zit😱🙈 veel spetterplezier van ons xx

  2. Marie Therese

    🤣🤣🤣🤣echt niet ontspannend…maar voor de kinderen heel gezellig als mama erbij zit😜

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *