De school is weer begonnen en nog nooit smaakte mijn kopje koffie zó goed

Ik ga voor antwoord C!

De school is weer begonnen en wederom geniet ik vele malen extra van mijn kopje koffie wanneer de kinderen op school zijn en het kleinste zusje slaapt. Herkennen jullie dat? Ik weet niet wat dat is (jawel hoor!), worden de koffiebonen hedendaags in Peru met extra veel liefde gebrand? Maalt mijn koffiemachine de bonen vervolgens met een extra scheutje liefde? Of.. geniet ik gewoon extra van een kopje koffie in RUSTSTAND, na het overleven van dat ochtendritueel? Ik zet al mijn geld in op antwoord C.

Ouder-attack

Ja, ik ben orthopedagoog. Ja, ik adviseer ouders over onder andere de opvoeding van hun kind. Ja, ook over het aanbrengen van meer rust en structuur in huis. Dus bij mij gaat het altijd goed? NEE! Hahaha, natuurlijk niet! Wat denk je zelf? Oh man. Soms verloopt het vlekkeloos en soms denken die kinderen, ‘HA! tijd voor wat onrust. BAM! ouder-attack!’ Zoiets?

6.00 uur AM

Dan begint dat om iets over 6, wanneer je de eerste voetjes van de trap hoort komen. Herken je dat? Dat je dan wakker wordt en dat je hart meteen een slag overslaat? Dat is toch niet relax wakker worden of wel dan? Kruipt dat warme zachte kinderlijfje zo heerlijk tegen je aan in bed en dan net op het moment dat je weer probeert te ontspannen, krijg je zo’n vinger in je oog geduwd. Of ze kijken hoe ver ze je mond kunnen open krijgen met hun handen. ‘Kinderen zijn ontdekkingsreizigers’, jaja, ontdekkingsreizigers my ass.

Zachtjes praten

Niet zo hard praten, fluisteren, want je zusjes slapen nog. ‘WAT ZEG JE?!’ Sssst fluisteren. ‘LALALALA’. Dat dus. Kom we gaan ons aankleden. ‘Mama, je moet mee naar boven om mij aan te kleden’. Nee, ik ga mijzelf aankleden, kleed jij jezelf ook maar alvast aan. Oh mèn, daar begint het al. Drama. ‘Nee, jij moet mee, ik wil niet alleen mèeee’. Probeer je dat verschrikkelijke ochtendhumeur om te zetten in iets vrolijks door haar favoriete broek voor haar gezicht te houden (want gisteren was het einde van de wereld namelijk ook al in zicht toen deze broek in de was zat), hebben ze weer commentaar op het shirt. Ja, zo gaan die dingen. Of alleen in dit huis?

Cornflakes everywhere 

Heb ik ze vervolgens alle drie aangekleed met een boterham aan tafel zitten, is het huis weer te klein omdat onze prinses haar schoenen niet dicht krijgt. ‘Dan stuurt de juf mij weer naar huis, omdat ik niet zelf deze schoenen aan kan doen’. Terwijl ik probeer om dat gejengel te negeren en mezelf een bakje cornflakes te gunnen, mieter ik die hele pak cornflakes over de keukenvloer. De enige vrolijke noot in dit hele gebeuren is het kleine babyzusje die te midden van deze hele veldslag vrolijk begint aan de cornflakes die verspreid over de vloer liggen.

Als je dan iedereen op school hebt afgeleverd, zonder choco-pasta mond, met gymtas en fruitbakje en dan het liefst ook nog in de juiste klas, ga je in je hoofd nog even na of je niemand bent vergeten. En ja, wanneer je dan thuis bent, die hele puinzooi weer hebt opgeruimd, de kleine vrolijke noot weer in bed hebt liggen na een gezonde kiwi of twee, dan kan ik meeeeeeeega genieten van mijn kopje koffie.

Hij was nog nooit zó lekker ; )

1 reactie op “De school is weer begonnen en nog nooit smaakte mijn kopje koffie zó goed”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *