Meer over rekenen

Leren rekenen… de één kan niet wachten en de ander vindt het verschrikkelijk. De één bakt er niks van en de ander is een rekenwonder. Ieder zijn ding natuurlijk! Soms zien we kinderen worstelen op school en willen we ze thuis het liefst een handje helpen. Gewoon om het wat makkelijker te maken, zodat ze weer wat succeservaring opdoen en hierdoor wat meer zelfvertrouwen krijgen en weer trots de klas binnenstappen.

Rekenen is meer dan alleen maar ‘kale sommen’. Rekenen is onder andere ook ruimtelijk inzicht, klokkijken en logisch nadenken.

Er zijn een heleboel boeken, spelletjes en methodes die je kunt gebruiken bij het leren rekenen. Maar zoals dat met alles is, staat het internet er bommetje vol mee. Echt weer iets om in te verdwalen.

Daarom deel ik hier mijn eigen ervaringen en tips. Als orthopedagoog, maar ook zeker als moeder.

En laten we de rekenwondertjes niet vergeten; ook zij smullen ervan om met uitdagende spelletjes aan de slag te gaan.

Veel reken-, tel- en speelplezier!

Ben je op zoek naar tips om op een leuke manier met lezen aan de slag te gaan? Kijk dan eens >hier<

rekenspelletjes
leren klokkijken
semsom

Rekenspelletjes

In de maak

Klokkijken

Een leuk spel om te oefenen met klokkijken

Een tijd ben ik op zoek geweest naar het vinden van een leuk en leerzaam spel om het klokkijken te oefenen. Ik kwam verschillende spelletjes tegen, maar dat ene leuke spel wat kinderen écht aantrekt (en langere tijd leuk blijft) vond ik nooit. Maar de vraag bleef en dus bleef ik zoeken. En toen vond ik het. Weliswaar een stukje over de grens; namelijk in België bij Level21.

Spel leren klokkijken

Wolfje, Wolfje hoe laat is het? Een spel wat hier thuis zeker in de smaak valt. Een spel voor het hele gezin! Een spel wat stiekem de focus legt op het leren van de analoge- en digitale klok, maar wat het leeraspect weet te verbergen in een leuk en aantrekkelijk bordspel. Al vanaf groep 3 te gebruiken! Eenvoudig aan te passen aan ieders eigen niveau en doelen.

Meer lezen over onze ervaring met dit spel? Klik >hier<

Dyscalculie

In de maak