Opa en oma in Corona-tijden – gastblog van opa

Zo, goedemiddag

Krijg je de vraag van je dochter om een gastblog te schrijven, toen ik haar vroeg waarmee ik haar op dit moment kan helpen. Een blog over opa’s en oma’s die nu buitenspel staan… Nou kan (of is het ken?) ik eigenlijk best veel, maar een blog schrijven dat is echt niets voor mij.

Bezoek van kleinkinderen

Komt er ook nog eens bij dat ik 28 november een zwaar arbeidsongeluk gehad heb. Nou ben ik zelf nog een hardwerkende opa en zie ik onze kleinkinderen toch al veel te weinig. Maar de keerzijde van 10 weken permanent in bed liggen, was dat ik elke dag bezoek kreeg van één of meerdere kleinkinderen. Heerlijk is (was) dat.

Vanachter het glas

Als klap op de vuurpijl kreeg deze opa ook nog, na vier kleindochters, zijn eerste kleizoon. Ik kan je vertellen, dan ben je niet in bed te houden. Maar toen… langzaamaan heb ik het corona virus vanuit China dichterbij zien komen. En dan ineens is het daar waar je hoopt dat het niet komt. Vreselijke tijden breken aan en ook deze opa staat buitenspel en mag zijn kleinkinderen vanaf een afstand en vanachter het glas zien.

Tranen in mijn zakdoek

Ik kan jullie vertellen dat ik voor mijn gevoel al meer tranen in mijn zakdoek heb, dan dat er water door de Maas stroomt en het is nog niet voorbij. Van een afstand door de telefoon knuffelen en spelletjes doen. Cadeautjes inpakken en voor de deur leggen en lekker babbelen door de telefoon, daar moeten deze en andere oma’s en opa’s het deze tijd mee doen. En als je als ‘s pap hoort wat een van zijn oogappels te zien krijgt wanneer ze zich moet melden in het ziekenhuis dan……… Wij gaan nooit bij de pakken neer zitten en slaan er ons samen hopelijk snel door heen.

‘s Pap

Meer over dit onderwerp:

3 reacties op “Opa en oma in Corona-tijden – gastblog van opa”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *